Direktlänk till inlägg 23 juli 2010

Hummus med rostad paprika och soltorkad tomat

Av Jessica - 23 juli 2010 18:15

 

Nu äntligen har jag hittat en hummus som inte bara försöker efterlikna orginalet och misslyckas - här är ett helt nytt orginal! Smaksatt med rostad paprika och soltorkade tomater är den inte bara god till dip utan resterna är också ett riktigt bra smörgåspålägg!


Hummus med rostad paprika och soltorkad tomat

1 mellanstor skål


2 stora röda paprikor

1 3/4 dl tahini

2 msk olivolja

1 msk persilja

1 vitlöksklyfta

6 soltorkade tomater

240 g (1 burk) kikärtor

½-1 tsk cayennepeppar

1-2 citroner, saften


Sätt ugnen på 225 grader. Dela paprikorna på hälften, ta bort kärnhuset och lägg på ett bakplåtspapper. Baka mitt i ugnen i ca 15 minuter tills paprikorna är klara. Låt svalna innan du skalar dem.


Skölj kikärtorna, finhacka paprikorna, vitlöken och de soltorkade tomaterna.

Mixa alla ingredienser utom citronsaften på hög hastighet tills allt nått en krämig konsistens, tillsätt saften av en citron och smaka av. Tillsätt eventuellt mer citronsaft. Placera i en skål och strö över cayennepeppar.



Kommentarer:

Receptet kommer ursprungligen från boken The Food Doctor, detta är ett av recepten för en bra cirkulation och ett happy heart :) Därför är hummusen ganska tjock och inte helt slät i konsistensen. Vill man ha en lite krämigare hummus och ett lite mer unhappy heart kan man nog ösa på med oljan!

 
 
Bakning

Bakning

2 augusti 2010 07:28

Baka är kul. Fin blogg! :)

http://bakrecept.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 30 juni 2011 21:11

Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :)   På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången!   Ha det...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:32


    Ok, så här ligger det till. Mitt nyårslöfte för 2010 var att inte äta choklad på ett helt år. När jag nu lyckats med detta skulle det firas med den chokladigaste tårtan på denna jord, och, jag tror att denna tårtan uppfyller det kravet! D...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:23


    På nyår är det tydligen förbestämt att man ska äta kött. Fläskfilé och oxfilé finns det tuuuuusentals recept på.. Men om man nu inte vill äta kött på nyår? Och om man inte vill stå och laga en ledsen gris eller ko till sina vänner som man...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:09


    Förrätten till nyår 2010/2011. En riktigt god bakelse som inte bara är vacker att se på :) Kräftstjärtar kan med fördel användas istället för räkor till nyår, det kändes ännu mer lyxigt och lite nytänkande (iallafall för mig)!   Kräft...

Av Jessica - 3 januari 2011 21:59


    Här kommer fördrinken från nyår 2010/2011. Ett fruktigt, uppfriskande bål som med fördel kan förberedas tidigt på dagen!   Ananasbål ca 2½l bål   vodka 1½ dl färskpressad limejuice 2 citroner, saften 200 g kärnfria gröna d...

Skapa flashcards