Direktlänk till inlägg 23 september 2010

Tagliatelle i gräddig kantarellsås

Av Jessica - 23 september 2010 17:30

 


Här är rätten som får det att vattnas bara utan tanken på den. Den serverades till mig och Bettan på vår tågluff här i sommar, i Warsawa, i hotellrestaurangen på SAS Radisson och ja.. den var så god att jag nu försökt mig på att efterlikna den efter mina smaklökars bästa förmåga.


Tagliatelle i gräddig kantarellsås

4 port


250 g tagliatelle

5 dl matlagningsgrädde

500 g kantareller

3 gula lökar

2 vitlöksklyftor

1 dl dill

salt, nymalen svartpeppar

riven parmesan

cocktailtomater


Ansa och skölj svampen noga, stek i lite smör. Koka pastan. Skala och skiva löken tunnt. Finhacka vitlöken.


Värm lite olja i en kastrull, låt lök och vitlök svettas i ett par minuter tills löken är genomskinlig. Tillsätt grädde, klippt dill och smaka av med salt och peppar. När såsen kokat ihop på medelvärme några minuter tillsätter du svampen som får småputtra med i ytterligare ett par minuter.


Häll av vattnet från pastan och blanda den nykokta pastan med såsen. Riv över parmesan och servera med några cocktailtomater.



Kommentarer

Enligt testpanelen bestående av många hungriga vänner (däribland Bettan) får rätten klart godkändt, jag tyckte själv att den var minst lika bra som jag minns originalet. Jag använde mig av blandad tagliatelle, spenat+vanlig mest för färgens skull :)

 
 
Anna

Anna

24 september 2010 19:35

Mmm, kantareller är ju bara för gott. Har hela frysen full!!! Trevlig helg! Kram Anna

http://iannasliv.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 30 juni 2011 21:11

Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :)   På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången!   Ha det...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:32


    Ok, så här ligger det till. Mitt nyårslöfte för 2010 var att inte äta choklad på ett helt år. När jag nu lyckats med detta skulle det firas med den chokladigaste tårtan på denna jord, och, jag tror att denna tårtan uppfyller det kravet! D...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:23


    På nyår är det tydligen förbestämt att man ska äta kött. Fläskfilé och oxfilé finns det tuuuuusentals recept på.. Men om man nu inte vill äta kött på nyår? Och om man inte vill stå och laga en ledsen gris eller ko till sina vänner som man...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:09


    Förrätten till nyår 2010/2011. En riktigt god bakelse som inte bara är vacker att se på :) Kräftstjärtar kan med fördel användas istället för räkor till nyår, det kändes ännu mer lyxigt och lite nytänkande (iallafall för mig)!   Kräft...

Av Jessica - 3 januari 2011 21:59


    Här kommer fördrinken från nyår 2010/2011. Ett fruktigt, uppfriskande bål som med fördel kan förberedas tidigt på dagen!   Ananasbål ca 2½l bål   vodka 1½ dl färskpressad limejuice 2 citroner, saften 200 g kärnfria gröna d...

Ovido - Quiz & Flashcards