Direktlänk till inlägg 20 oktober 2010
Jag tror att jag generellt är inne på snabba enkla middagar denna veckan. Små pannkakor med keso blir lite mer matiga och sältan passar kanon till ett sött tillbehör som lättsockrade blåbär eller äppelmos. Höstigt och mysigt!
Vem blir inte lycklig av att se en hög nygräddade pannkakor?
Kesopannkakor
16 st
2 ägg
1½ dl grahamsmjöl
1½ dl vetemjöl
5 dl fil / 3-4 dl mjölk
250 g naturell keso
2 msk rörsocker
smör till stekning
Vispa upp äggem och tillsätt mjölet. Häll i filmjölk/mjölk under omrörning, blanda ner keso och rörsocker till en jämn smet. Låt svälla 15-20 minuter.
Hetta upp lite smör i en panna, det går åt ca 3/4 dl smet / pannkaka så stek 2-3 pannkakor åt gången. Smöra stekpannan med jämna mellanrum. Lägg upp kesopannkakorna på en tallrick och servera!
Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :) På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången! Ha det...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 |
7 | 8 |
9 | 10 |
|||
11 |
12 | 13 |
14 | 15 | 16 |
17 | |||
18 | 19 |
20 | 21 |
22 | 23 |
24 | |||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 | 30 | 31 | |||
|