Direktlänk till inlägg 19 november 2010
En efterrätt kallad duga, på kanske tio minuter. Även om en äppelkaka inte är det svåraste att slänga ihop så är det ibland ändå fär mycket för att orka med. Skiva upp lite äpplen, släng ner andra godheter i pannan och servera med en god ekologisk vaniljglass! Jag har dessutom dille på kanel för tillfället så denna efterrätt passar mig utmärkt!
Stekta äpplen med kanel
4 port
400 g klyftade äpplen med skal
smör att steka i
2 dl rostade skalade hasselnötter
4 msk rårörsocker
2 tsk kanel
vaniljglass
Hetta upp smöret i pannan, blanda ner äpplen, hasselnötter, rårörsocker och kanel och stek på medelhög värme i ca 5 minuter. Servera med vaniljglassen.
Kommentarer:
Skalade hasselnötter smakar bättre än dem med skal på, antingen får man betala mer för de färdigskalade eller jobba som en gnu för att pilla av skalet på sina oskalade hasselnötter men så är det!
Änglamarks ekologiska vaniljglass använde vi, den är god, något hård i konsistensen men god!
Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :) På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången! Ha det...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 |
5 | 6 |
7 | |||
8 |
9 | 10 |
11 |
12 | 13 |
14 | |||
15 | 16 |
17 | 18 |
19 | 20 |
21 | |||
22 |
23 | 24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
||||||||
|