Direktlänk till inlägg 21 november 2010

Kornkrossbröd

Av Jessica - 21 november 2010 13:30

 


Söndagssliten? Behöver fylla upp matförråden inför veckan? Släng ihop två goda kornkrossbröd!


Kornkrossbröd

2 st


2 dl 4-kornskross

4 dl vatten

5 dl mjölk/filmjölk

50 g jäst

2 tsk salt

2 msk olja

1 dl hela linfrö

7 dl grahamsmjöl

6-7 dl vetemjöl



Koka krosset och vatten i ca 10 minuter. Rör om så att det inte bränner fast. Häll gröten i en bunke och blanda ner mjölk eller fil. Vänta tills blandningen är fingervarm och smula då ner jästen och rör tills den löser sig.


Tillsätt salt, olja, linfrö och nästan allt mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg och låt jäsa övertäckt i 30 minuter. Knåda degen lätt på mjölat bord. Klä två brödformar med bakplåtspapper och fördela degen i dessa. Jäs igen under bakduk i 30 minuter.


Grädda i nedre delen av ugnen vid 200 grader i ca 30-40 minuter. Låt bröden kallna på galler under bakduk.



Kommentarer

Bröd med kornkross blir otroligt saftigt och håller sig saftigt i många dagar, toppen! Som ni ser provade jag utan brödform, don't do it, de flyter ut ganska bra, bättre med en brödform :)

 
 
Greger

Greger

22 november 2010 14:35

Ser (och låter) tokigt gott ut.

http://www.bakabrod.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 30 juni 2011 21:11

Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :)   På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången!   Ha det...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:32


    Ok, så här ligger det till. Mitt nyårslöfte för 2010 var att inte äta choklad på ett helt år. När jag nu lyckats med detta skulle det firas med den chokladigaste tårtan på denna jord, och, jag tror att denna tårtan uppfyller det kravet! D...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:23


    På nyår är det tydligen förbestämt att man ska äta kött. Fläskfilé och oxfilé finns det tuuuuusentals recept på.. Men om man nu inte vill äta kött på nyår? Och om man inte vill stå och laga en ledsen gris eller ko till sina vänner som man...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:09


    Förrätten till nyår 2010/2011. En riktigt god bakelse som inte bara är vacker att se på :) Kräftstjärtar kan med fördel användas istället för räkor till nyår, det kändes ännu mer lyxigt och lite nytänkande (iallafall för mig)!   Kräft...

Av Jessica - 3 januari 2011 21:59


    Här kommer fördrinken från nyår 2010/2011. Ett fruktigt, uppfriskande bål som med fördel kan förberedas tidigt på dagen!   Ananasbål ca 2½l bål   vodka 1½ dl färskpressad limejuice 2 citroner, saften 200 g kärnfria gröna d...

Ovido - Quiz & Flashcards