Direktlänk till inlägg 10 december 2010
Selleribiffar med varm bönsallad
4 port
200 g rotselleri (skalad)
5 dl kokt kallt ris
2 dl riven parmesanost
2 äggulor
salt, peppar
200 g haricots verts
1 purjolök
250 g färska champinjoner
1 l färsk spenat
olja/smör till stekning
salt, peppar
½-1 dl rostade pinjenötter
Koka riset och låt det svalna. Skala rotsellerin och skär i mindre bitar, koka dessa mjuka i lättsaltat vatten i ca 15 minuter. Tryck sellerin till puré genom en sil. Krama evt. ut lite vatten om den blir för blöt alt. blanda ner några msk vetemjöl.
Blanda selleripurén med riset, parmesanost, äggulor och kryddor. Forma till platta biffar och stek gyllenbruna i lite smör.
Förväll haricots vertsen i lättsaltat vatten. Skölj och strimla purjolöken, skiva svampen. Fräs haricots vertsen med spenat, purjolök och champinjoner. Salta och peppra.
Lägg upp biffarna tillsammans med salladen. Strö över rostade pinjenötter och njut!
Kommentarer
Biffarna var lite krångliga att göra men riktigt goda. Jag har försökt mig på rotselleribiffar förut och det var ingen riktig hit så dessa här är guld värda. Det allra bästa är ju om man har ris över eller kokt det dagen före.
Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :) På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången! Ha det...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 | 9 |
10 | 11 |
12 | |||
13 | 14 |
15 | 16 |
17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|