Direktlänk till inlägg 25 december 2010
Jag gillar semifreddo. MMMMM.. Glass med mocka(kaffe)smak..Bra lättare efterrättsalternativ såhär i julhelgen, jag menar.. Hur mycket risgrynsgröt kan man äta?
Semifreddo med mockasmak och passionsfrukt
6 port
1 dl socker
2 msk vatten
4 passionsfrukter
4 ägg
1 vaniljstång
½ dl socker
½ krm salt
4½ dl grädde
½ dl starkt kaffe
50 g mörk choklad
Värm socker och vatten i en kastrull tills det smälter. Gröp ut passionsfrukterna och häll ner i sockerlagen. Lägg blandningen i botten av sex glas/tumblers.
Separera gulor och vitor, dela vaniljstången och skrapa ur fröna.
Vispa äggulor, vanilj och socker luftigt. Vispa äggvitor och salt i en separat skål till ett hårt skum och vispa grädden i en tredje bunke och tillsätt kaffet. Blanda försiktigt ihop äggulesmet och grädde, vänd till sist ned äggvitorna.
Fördela smeten i glasen. Låt stå i frysen i minst 4 timmar. Ta ut glasen 3o minuter före servering. Hyvla över lite choklad vid servering.
Kommentarer:
Otroligt god och lägg efterrätt, kaffe och passionsfrukt är en bra kombination. Som vanligt känns det som att receptlagarna och de som tar bilder på maten inte är helt överrens. Bilden till detta recept hade ca 50/50 passionsfrukt och mockaglass. Det blir inte detta receptet, som ni ser på bilden. Jag hade dubblat mängden passionsfrukt nästa gång!
Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :) På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången! Ha det...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 | 9 |
10 | 11 |
12 | |||
13 | 14 |
15 | 16 |
17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|