Direktlänk till inlägg 29 december 2010

Florentiner

Av Jessica - 29 december 2010 14:15

 


Florentiner

ca 20 i småkaksformar


2½ dl strösocker

1 dl ljus sirap

2 dl vispgrädde

40 g smör

1 dl hackade valnötter

1 dl hackade mandlar

1 dl hackade torkade aprikoser

småbrödsformar


Smält socker och sirap i en kastrull, tillsätt grädde och smör och koka tills det tjocknat eller kolan uppnått 126 grader. Ta kastrullen från värmen, tillsätt nötter och frukt. Stjälp upp i småbrödsformar och förvara kallt!



Kommentarer

Jag gjorde som Kallekock på Bingolotto sa, att kolan ska kokas upp till 126 grader för perfektion, min syster gav mig en termometer så jag skulle kunna göra godis i födelsedagspresent och OJ vad bra den var att ha nu!


Coop hade helt slut på ljus sirap hela veckan innan jul och det gick INTE att ersätta den med vit sirap, den stelnade inte!




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 30 juni 2011 21:11

Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :)   På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången!   Ha det...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:32


    Ok, så här ligger det till. Mitt nyårslöfte för 2010 var att inte äta choklad på ett helt år. När jag nu lyckats med detta skulle det firas med den chokladigaste tårtan på denna jord, och, jag tror att denna tårtan uppfyller det kravet! D...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:23


    På nyår är det tydligen förbestämt att man ska äta kött. Fläskfilé och oxfilé finns det tuuuuusentals recept på.. Men om man nu inte vill äta kött på nyår? Och om man inte vill stå och laga en ledsen gris eller ko till sina vänner som man...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:09


    Förrätten till nyår 2010/2011. En riktigt god bakelse som inte bara är vacker att se på :) Kräftstjärtar kan med fördel användas istället för räkor till nyår, det kändes ännu mer lyxigt och lite nytänkande (iallafall för mig)!   Kräft...

Av Jessica - 3 januari 2011 21:59


    Här kommer fördrinken från nyår 2010/2011. Ett fruktigt, uppfriskande bål som med fördel kan förberedas tidigt på dagen!   Ananasbål ca 2½l bål   vodka 1½ dl färskpressad limejuice 2 citroner, saften 200 g kärnfria gröna d...

Ovido - Quiz & Flashcards