Direktlänk till inlägg 30 december 2010
Förra året lovade jag att jag skulle göra min egna och efter att ha letat runt efter både vanilj-, mandel- och havremusslor bestämde jag mig för att prova dessa vaniljmusslor. Tillsammans med vispad grädde och bröllopssylten blev de ett fenomenalt gott tilltugg på uppesittarkvällen!
Mandelmusselformar i metall har jag fått av min farmor och dem är jag otroligt glad för!
Vaniljmusslor med hallongrädde
ca 30 st
½ dl florsocker
½ tsk Bourbonvanillapulver
2 dl vetemjöl
½ dl maizenamjöl
100 g kallt smör
1 msk sirap
1 dl sylt
2 dl vispgrädde
Lägg alla torra ingredienser i en matberedare. Tillsätt tärnat smör samt sirap och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen tunnt i välsmorda formar av metall. Ställ formarna i frysen i ca 15 minuter.
Grädda mitt i ugnen 6-8 minuter vid 200 grader. Låt svalna något innan du knackar ut musslorna. Vispa grädden och blanda försiktigt ned sylten. Servera!
Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :) På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången! Ha det...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 | 9 |
10 | 11 |
12 | |||
13 | 14 |
15 | 16 |
17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|