Direktlänk till inlägg 3 januari 2011
Här kommer fördrinken från nyår 2010/2011. Ett fruktigt, uppfriskande bål som med fördel kan förberedas tidigt på dagen!
Ananasbål
ca 2½l bål
vodka
1½ dl färskpressad limejuice
2 citroner, saften
200 g kärnfria gröna druvor
1 ananas
1 apelsin
2 lime
1 l ananasjuice
1½ l fruktsoda
istärningar
Tärna ananasen, skär apelsin i klyftor, skiva lime, dela druvor och lägg i en bålskål tillsammans med önskad mängd vodka samt citron- och limejuice. Så här långt kan bålet förberedas i förväg. Håll kylt. Tillsätt ananasjuice, 1½ l fruktsoda samt istärningar när gästerna anländer, häll upp på glas och servera.
Kommentarer
Eftersom Jonas åter igen skötte mängden alkohol i bålet vet jag inte hur mycket vi hade i men det kunde knappt smakas så det var alldeles lagom, ni får prova er fram helt enkelt.
Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :) På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången! Ha det...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 | 4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|