Direktlänk till inlägg 3 januari 2011
Förrätten till nyår 2010/2011. En riktigt god bakelse som inte bara är vacker att se på :) Kräftstjärtar kan med fördel användas istället för räkor till nyår, det kändes ännu mer lyxigt och lite nytänkande (iallafall för mig)!
Kräftbakelse
4 port
8 skivor kavring
fyllning:
70 g kräftstjärtar
1 msk dill
1 msk pepparrot
½ dl majonnäs
garnering:
2 dl creme fraiche (fullfettsvariant)
100 g kräftstjärtar
½ dl hackad dill
2 avokado
citron
Ta ut rundlar ur brödskivorna. Hacka kräftstjärtar och blanda med dill, pepparrot och majonnäs. Fördela fyllningen jämnt på fyra rundlar och använd resterande rundlar som lock.
Klä bakelserna ovanpå och runtom med creme fraiche med hjälp av en liten slickepott. Blanda kräftstjärtarna till garneringen med dill, skiva avokado, klyfta citron och dekorera bakelserna bäst du vill!
Kommentarer
Vi använde hemmagjord kavring, den är godast, saftigast och du hittar receptet på den här! Det är lättare att klä bakelserna med fullfettcreme fraiche eftersom den är betydligt fastare i konsistensen än lättvarianter. Vi dekorerade bakelserna ca 1 timme innan gästerna kom och pressade därför lite citronsaft över avokadon så att den inte skulle mörkna och se äcklig ut :)
Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :) På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången! Ha det...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 | 4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|